Indya Resto Cazador – merrie  Geboren 23-02-2017

Falabella Indya Resto Cazador

Falabella Indya Resto Cazador

 

Een vroege geboorte in het jaar 2017 van het 1ste veulen van Falabella Suela La Quilla, de avond dat het code oranje in Nederland was met windstoten van 9-10 Beaufort, de camera bewaking was off-line gegaan, en we moesten het die avond met alleen de geboortemelder doen ! Een stal check om 18.00 om 19.00 om 20.30 uur, geen teken van onrust dus het leek een rustige avond te worden. Een laatste stal ronde om 22.30 ……..en wat schetste onze verbazing een wonderschoon bruin bont “hertje” rondom de gitzwarte Suela. Een geboorte zoals iedere fokker het zou wensen, behalve dat we er misschien toch stiekem bij hadden willen zijn. Verwonderd over de kleur met een Pintaloosa Falabella vader Hobby Horse Fabio, en verrast dat er dus een verdunningskleur bij Suela aanwezig is, wat nog mooie verrassingen in de toekomst kan brengen. Levendig en onderzoekend in haar nieuwe wereld, vond ze al snel de levens ader waar het in de eerste uren om draait, biest en melk, en zich bevrijdend van de darmpek, wat altijd komische taferelen oplevert, omdat ze op hun dunne beentjes vaak voorover kukelen, wat de ahhh’s en ohhh’s van de aanschouwers op roept. De volgende ochtend in het daglicht ontdekken we 1 knal blauw oogje, in dit voskleurige hoofdje, wat haar wel heel bijzonder maakt. Ze deed ons denken aan een Falabella merrie Indy die naar het buitenland is verhuisd, en een goede vriendin op dat moment reizend in India, vervuld van de kleurenpracht al daar, riep INDYA ……..en zo moest het zijn.

Falabella Indya Resto Cazador

Falabella Indya Resto Cazador

Tormenta Resto Cazador – Merrie geboren 27-02-2017

Falabella Tormenta Resto Cazador

Falabella Tormenta Resto Cazador

Op 27-02-2017 beviel Mercedes van een beeldschoon merrie veulen. Deze ervaren Falabella merrie zorgden wederom voor een probleemloze bevalling op een tijdstip in de avond wanneer de rust op stal is gekeerd en alle paardjes in de slaap stand gaan. Ook hier was de geboortemelder en de camera weer behulpzaam om op een drafje naar de stal te rennen, en een geboorte volgens het boekje te mogen volgen. Enorme lange voorbeentjes als eerste zichtbaar, en maar weer eens verbaasd hoe dit allemaal vanuit een ingevouwen positie in de buik, kaarsrecht naar voren komt. Maar zulke fijne beentjes dat je je af vraagt of dit wel kan staan ! Vol levensdrang stond ook dit merrie veulen binnen een half uur naast haar moeder, die ook dit veulen feilloos naar haar uier begeleidt, voor de eerste biest. Blij verrast met een bijzondere kleur van dit Falabella merrie veulentje, onder het wat donkerder bovendek kunnen we de 1ste witte stippen op de billen waarnemen, de lichtere onderbeentjes en de lichte hoefjes gaat een appaloosa/pintaloosa kleur op leveren, met verdiensten van de vader Hobby Horse Fabio . Inmiddels is het 24.00 uur en is onze jongste zoon jarig, een reden om zijn naam te verbinden aan dit veulen ” Tormenta”. 

Falabella Tormenta Resto Cazador

Falabella Tormenta Resto Cazador

Rubí Resto Cazador – Merrie geboren 22-08-2017

Calista…………ze heeft ons bezig gehouden dit jaar in afwachting van de geboorte van haar veulen. Niet eerder is er een vergissing begaan in de uitgerekende bevallings periode, dit keer wel ! Vanaf 01-06-2017 aan de camerabewaking en de geboortemelder en 6 onrustige weken in gegaan. Tonnetje rond was ze, maar verder geen teken van een aankomende bevalling. Totdat een vriendin zich wist te herinneren dat ik in een app bericht van eind 2016 haar had gemeld dat de laatste bevalling was voorzien voor mid september ! Een reden om deze dame met een gerust hart nog even naar de zomer wei te verplaatsen en te genieten van de vakantie periode zonder onderbrekende nachten. Toch nog een korte vakantie weekje gepland op Vlieland, welke na 3 dagen op 23-08-2017 bruut werd onderbroken met een telefoontje dat er een veulen in het weiland lag ! De hulp troepen aangesproken en geprobeerd zo snel mogelijk weer terug naar huis te komen vanaf een “wadden eiland”. Een kerngezond, volgroeid, gezond en springlevend spierwit merrie veulen van Calista/Hobby Horse Fabio met een voskleurig hoofdje keek mij pienter aan, wat een wonder !!!. Bedankt Calista voor deze mooie ervaring, gewoon in de wei, tussen haar vriendinnen, en een ervaring rijker ……..het is klaar als het klaar is.

Het duurt soms even om een naam te vinden, iedere keer als ik naar haar keek had ik een associatie met rood – roodharig, terwijl ze dat helemaal niet is. Haar hoofdje zal absoluut wit gaan door kleuren. Maar rood moest mee in de naam ! ……… een robijn is rood, dus Rubí Resto Cazador. 

Falabella Rubí Resto Cazador

Falabella Rubí Resto Cazador – geboren 22-08-2017

 

2017

Volg ons op Facebook

Falabella Friends on Facebook

Volg ons op Instagram

Falabella Friends on Instagram