Wat is de prijs van een Falabella paardje ?

prijs falabella

Er komen altijd vragen binnen over de prijs van een Falabella paardje.

Misschien wel het minst besproken onderwerp op een website, maar ook een van de meest gezochte antwoorden. Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is of je iemand bent die op zoek is naar een klein mini-paardje of mini-pony, of ben je geraakt door het bijzondere Falabella ras. Er zijn hele lieve kleine mini-pony’s te koop vanaf een paar honderd euro. Een zuiver correct en luxe Falabella paardje is niet te koop voor de prijs van een mini-pony.

Een 100% zuiver Falabella paardje kopen bij de erkende fokker, begint bij ca: €1500,00. Een merrie vertegenwoordigt een hogere waarde als een hengstje. De prijzen kunnen oplopen naar €2000/€3000/€4000,00. Goedgekeurde dekhengsten vertegenwoordigden ook een hogere waarde. Zie ook de website minihorsemarket.com voor het kopen en verkopen van de falabella.

De Falabella’s die keuringen hebben doorlopen, voorzien van predicaten en premies zullen de  hoogste waarde vertegenwoordigen, geslacht en leeftijd spelen hierbinnen weer een rol.

Een klein mini-paardje of mini-pony, is geen Falabella. Een combinatie van pony en Falabella is geen Falabella, een 100% zuivere Falabella beschikt over DNA papieren, stamboek papieren die de oorsprong herleidt naar het Argentijnse stamboek, en ingeschreven is bij het FALABELLA STAMBOEK EUROPE. Er worden op internet vaak, niet zuivere Falabella’s aangeboden. Pony’s die dit ras niet mogen vertegenwoordigen, en als zodanig ook niet mogen worden aangeboden. Een 100% zuivere Falabella die geregistreerd is bij het Falabella Stamboek Europe is een uniek paardje, waar er maar ca: 550 van in Europa zijn. Dit gegeven op zich maakt het al tot een “beschermd paarden ras”. Er zijn ook maar een beperkt aantal fokkers die paardjes te koop hebben, en die beschikken over de juiste bijbehorende documenten. Er zijn liefhebbers en fokkers die het risico nemen om zuivere Falabella paardjes te importeren uit Argentinië, om ook bloedverversing in het bestand aan te brengen. Het hoeft geen uitleg dat dit een kostbare en risico volle onderneming is.

Ook moet meegenomen worden dat er maar 30 tot 50 veulens per jaar in Europa worden geboren. De zeldzaamheid, en de belangstelling vanuit de hele wereld voor dit bijzondere paarden ras maakt het een waardevaste investering ( als het een geruststelling is om het zo te benaderen)

Er zijn net zoveel merries als hengstjes binnen het stamboek, onderverdeeld in veulens, jonge merries, jonge hengsten, merries waarmee gefokt wordt, en oudere falabella’s die soms ook een ander plekje zoeken. Niet alle hengstjes hebben het voorrecht om voor nageslacht te zorgen, alhoewel we ook zuinig zijn op al het genetische materiaal. Sommige hengstjes worden gecastreerd en zijn de liefste gezelschapspaardjes (natuurlijk wel met een soortgenoot !) De prijs voor de categorie “ruinen” en oudere dieren zal dan ook het laagst liggen.

Met het opmaken van deze pagina heb ik beoogd om wat helderheid te verschaffen in een veelgestelde vraag die niet zo eenvoudig te beantwoorden is, U bent van harte welkom om onze paardjes te bekijken,maar vinden het fijn als u dit van tevoren aankondigt, en misschien is er een match voor u bij !

Prijzen per e-mail worden niet door ons gegeven, wij komen graag in contact met u, en zullen u onze hoogwaardige kwaliteitspaardjes graag aan u voorstellen.

Falabella prijzen

Volg ons op Facebook

Falabella Friends on Facebook

Volg ons op Instagram

Falabella Friends on Instagram