Stal Jaegersrust is per 15-04-2016 verhuisd

In het romantische en authentieke dorpje Oldeberkoop in zuid-oost Friesland staat een 200 jaar oude rietgedekte woonboerderij . De naam ” Jaegersrust” heeft deze boerderij te danken aan zijn ligging in het prachtige Drents Friese Wold tussen de rivieren de Tjonger en de Linde. In vroegere tijden werd deze boerderij gebruikt om de paarden te wisselen die langs de rivieren vrachtboten moesten voort trekken op het zogenaamde “jaegpad”.

van een 200 jaar oude boerderij

In 1990 hebben wij onze intrek genomen in deze 200 jaar oude boerderij. De stallen en de ruimte eromheen gaven ons de gelegenheid om onze paardenhobby te intensiveren en onze dieren op ons eigen erf te huisvesten. In 2009, na 25 jaar intensief met eigen paarden te hebben gewerkt, brak er een nieuwe fase aan in de liefde voor deze viervoeter.  Veel onderdelen binnen de paardenhouderij/sport waren voorbij gekomen, maar het fokken was nog steeds een nieuw gebied.

Op zoek naar een ras die ons tot de verbeelding sprak, kwamen wij keer op keer uit op de mystiek rondom  het enige echt mini paarden ras ter wereld de “Falabella“.

Ja………het is klein, maar ze vullen alle behoeftes in die grote paarden ook met zich meebrengen, behalve dat je er niet op kunt rijden. Na een intensieve onderzoeks fase hebben we een beperkt aantal kwalitatief hoogwaardige merries kunnen kopen, waarmee we ons fokprogramma hebben ingezet,  de kwaliteit van deze merries heeft zich inmiddels al bewezen in gezondheid, primering, en hun veulens. En we hopen hiermee ook een bijdrage te kunnen leveren aan de bescherming en behoud van dit unieke paarden ras.

100 meter verderop…… naar een bijzondere locatie

Stal Jaegersrust

Stal Jaegersrust

Na 25 jaar op deze fijne boerderij te hebben gewoond, is hier in April 2016 verandering in gekomen, en zijn wij 100 meter verderop verhuisd naar een erf met een historisch koetshuis die volledig gerenoveerd en aangepast is aan onze falabella paardjes.

WILLINGE PRINSSTRAAT 4, 8421 PE in OLDEBERKOOP.

Ik wens u veel kijk en lees plezier

Yvonne van Werkhoven

Stal Jaegersrust

Volg ons op Facebook

Falabella Friends on Facebook

Volg ons op Instagram

Falabella Friends on Instagram