Biologisch paardenvoer, het hoe en waarom

Na 25 jaar paarden gevoerd en verzorgd te hebben op een reguliere wijze, werd mijn aandacht gevestigd op de conditie van een Falabella loge die al geruime tijd volledig biologisch gevoerd wordt. De algehele conditie en de bijzonder stralende vacht was opvallend goed te noemen.

Dit bracht mij op het spoor van een aanbieder op het gebied van biologisch paardenvoer “BIO-RON”  Biologisch paardenvoer lijkt ook beter te passen bij het wezen van het paard, en onze falabella paardjes van nature een sober natuurlijk ras voelden aan dat het allemaal wat beter klopten om op deze wijze verder te gaan. Vrij van ongewenste ballaststoffen en genetisch gemanipuleerde gewassen. Het is een keuze  geweest die voor mij appelleert aan hoe het voor jezelf voelt en wat je na verloop van enige maanden ziet en ervaart binnen de algehele constitutie.

Ik raad iedere paardenhouder aan deze stap te maken, het resultaat is er naar!

De vele alarmerende berichten die inmiddels aan onze ogen voorbij glijden over de overtollige suikerwaardes in reguliere paardenvoeders/hooi  en de vele gezondheidsproblemen die hiernaar verwijzen zette mij in beweging.

Weg van de gelijdelijkheid

Ook ik realiseer me dat het een weg van de geleidelijkheid is, een die ook door ons is ingeslagen en dat het ook in onze situatie enige tijd, misschien wel jaren. zal duren voordat ook de weides ingevuld zijn met de juiste grassen en kruiden. Biologisch kruidenhooi, en biologische stalbedekking behoren inmiddels ook tot onze basis, en de BIO RON muesli in combinatie met wat spelt wordt smakelijk gegeten, van nature rijk aan zuiver ontwikkelde en uitgebalanceerde voedingsstoffen waardoor er uiteindelijk ook efficiënter gevoerd kan worden.

© Stal Jaegersrust | Realisatie Horsedesign.nl