Biologisch paardenvoer, het hoe en waarom

Na 25 jaar paarden gevoerd en verzorgd te hebben op een reguliere wijze, werd mijn aandacht gevestigd op de conditie van een Falabella loge die al geruime tijd volledig biologisch gevoerd wordt. De algehele conditie en de bijzonder stralende vacht was opvallend goed te noemen.

Dit bracht mij op het spoor van een aanbieder op het gebied van biologisch paardenvoer “BIO-RON”  Biologisch paardenvoer lijkt ook beter te passen bij het wezen van het paard, en onze falabella paardjes van nature een sober natuurlijk ras voelden aan dat het allemaal wat beter klopten om op deze wijze verder te gaan. Vrij van ongewenste ballaststoffen en genetisch gemanipuleerde gewassen. Het is een keuze  geweest die voor mij appelleert aan hoe het voor jezelf voelt en wat je na verloop van enige maanden ziet en ervaart binnen de algehele constitutie.

Ik raad iedere paardenhouder aan deze stap te maken, het resultaat is er naar!

De vele alarmerende berichten die inmiddels aan onze ogen voorbij glijden over de overtollige suikerwaardes in reguliere paardenvoeders/hooi  en de vele gezondheidsproblemen die hiernaar verwijzen zette mij in beweging.

Weg van de gelijdelijkheid

Ook ik realiseer me dat het een weg van de geleidelijkheid is, een die ook door ons is ingeslagen,en dat het ook in onze situatie enige tijd, misschien wel jaren. zal duren voordat ook de weides ingevuld zijn met de juiste grassen en kruiden. Biologisch kruidenhooi, en biologische stalbedekking behoren inmiddels ook tot onze basis, en de BIO RON muesli in combinatie met wat spelt wordt smakelijk gegeten, van nature rijk aan zuiver ontwikkelde en uitgebalanceerde voedingsstoffen waardoor er uiteindelijk ook efficiënter gevoerd kan worden.

Distributiepunt van BIO RON

Met de vraag om distributiepunt te worden voor BIO RON heb ik dan ook positief ingestemd, voor die voedingsstoffen en supplementen die ik binnen onze fokkerij zelf gebruik. Ik zal niet degene zijn die inhoudelijk mensen hiervan wil en zal kunnen  overtuigen, voor mij  geldt uiteindelijk het resultaat in het optimaliseren van gezondheid en algemeen welzijn, Misschien is deze wijze van voeren enkele procenten duurder als de reguliere manier, maar gezonde paarden die 100% goed in hun vel zitten is mij veel waard.

De producten van BIO RON die ik o.a. voor de falabella’s gebruik, en in de toekomst zal gaan gebruiken  zullen voorraadhoudend zijn en beschikbaar voor afhaling.

U kunt mij bellen op 06-54654428  of mailen via het contactformulier voor een afhaal tijdstip. De prijzen zijn vaste verkoopprijzen onafhankelijk bij welk verkooppunt u deze afhaalt.

 

Muesli voor paarden

 

Zomer muesli en winter muesli samengesteld volgens de Chinese elementenleer.

20 kg € 20,00  afgehaald

Deze muesli is een 100 % biologische muesli mengeling samengesteld uit zeer veel verschillende, voornamelijk hele, biologische granen, zaden en luzerne. 

Uiteraard zijn de ingrediënten van deze muesli minimaal bewerkt en bevat verder ook geen melasse en toegevoegde vitaminen. 

Gedurende de herfst en het voorjaar passen wij vanzelf de samenstelling van de muesli aan. In deze periode kunt u beide varianten zonder problemen voeren, op de zak vindt u ook geen specifieke zomer of winter vermelding.

Samenstelling zomer muesli voor paarden

De zomer muesli bestaat uit 16 waardevolle plantaardige ingrediënten zoals granen, zaden en luzerne:

 • 20% tarwe
 • 20% kernbrok*
 • 17,5% spelt
 • 12,5% gerst
 • 10% haver
 • 10% luzernebrokje
 • 5% maïs
 • 5% zonnebloempitjes

*Kernbrok zomer: boekweit, gierst, rogge, lijnzaad,sesamzaad, zoete rijst, amarant, quinoa en johannesbrood, bentonit, lava en Keltisch zeezout.

Samenstelling winter muesli voor paarden

De winter muesli bestaat uit 17 waardevolle plantaardige ingrediënten zoals granen, zaden en luzerne:

 • 20% Gerst
 • 20% kernbrok*
 • 17,5% spelt
 • 15 % luzernebrokje
 • 12,5% haver
 • 8 % tarwe
 • 2 % maïs
 • 5% zonnebloempitjes

*Kernbrok winter: groene erwten, linzen, rode rijst, bruine rijst, rogge, gierst, sesamzaad, witte bonen, lijnzaad, johannesbrood, bentonit, lava en Keltisch zeezout

Biologische ruwe spelt van Bio-Ron

Deze biologische spelt komt momenteel uit Duitsland en is afkomstig van wat armere kalkrijke gronden, zit in energie net wat lager dan de gangbare variant, qua  mineralen sporen elementen net weer iets beter.
Onze gangbare variant die van onze Nederlandse klei, is net wat rijker aan energie.

Combineer ze gerust voor meer diversiteit!

Prijzen

20 kg ruwe spelt 25,00

afgehaald

Biologisch paardenvoer

Volg ons op Facebook

Falabella Friends on Facebook

Volg ons op Instagram

Falabella Friends on Instagram