Falabella te koop?

De Falabella is een zeldzaam en uniek fokzuiver miniatuurpaarden ras, vrij van invloeden van buitenaf door middel van kruisingen, manipulaties en dergelijke.

Raszuivere falabella’s zijn in het bezit van originele stamboek papieren, waaruit de originele herkomst van de Falabella kan worden afgeleid. Tevens is een voorwaarde dat zowel de vader als de moeder en minimaal de drie daaraan voorafgaande generaties 100% raszuiver moeten zijn. Aantoonbaar moet zijn dat de voorvaderen en moeders afkomstig zijn van de Falabella ranch Establecimientos Falabella uit Argentinië . De doelstelling van het stamboek is het beschermen en behoeden van uitsterving van dit enige miniatuur paardenras van de wereld.

Het moederstamboek ACCF is gevestigd in Argentinië, deze erkend het EFS European Falabella Studbook, waar maar slechts 350-400 paardjes staan ingeschreven.

DNA analyse is een verplichte test die bij iedere Falabella die wil worden ingeschreven wordt vereist.Door middel van deze test wordt het nakomelingschap vastgesteld, en de profiel test, die een blauwdruk is van de raszuivere Falabella.

De groep Falabella’s is dus beperkt, het is een paardje voor de liefhebber, en de zuivere fokkerij, en in beperkte mate zijn er paardjes te koop, die dan vervolgens ook nog wel eens naar het buitenland verkocht worden. Bij stal Jaegersrust en stal Resto Cazador zijn nooit veel minipaardjes te koop, maar als ze er zijn kunt u rekenen op de betere kwaliteit van 100% zuivere Falabella’s.

© Stal Jaegersrust | Realisatie Horsedesign.nl